Botuliinitoksiinin hoitokohteet

✧✧

 • Botuliinitoksiinin injektiokohdat

  Botuliinitoksiini annetaan kroonisen migreenin hoitoprotokollassa hyvin ohuella neulalla 31 pistoskohtaan. Kuhunkin pistoskohtaan injektoidaan 0,1ml steriiliin injektiotarkoitukseen valmistettuun keittosuolaan liuotettua botuliinitoksiinia. Heti pistoksen jälkeen kohdassa voi olla pieni kohouma, joka häviää muutaman kymmenen minuutin kuluessa.

   

  Pistoskohdat muistuttavat kasvojen alueella esteettisten tarkoitusten hoitokohteita, mutta pistostekniikka on erilainen. Neulan pistokulma, pistokohta ja pistosuunta on suunniteltu haittavaikutukset minimoiviksi. Tavoitteena hoidolla on perifeeristen triggerialueiden rauhoittaminen ja edelleen sitä kautta sentraalisen migreenitoiminnan hillitseminen. Tosin yleensä otsa-alue (frontalis lihas, otsan vaakajuonteet) rentoutuu hieman hoidon seurauksena ja silmien välin kurtistamiskyky (sibeliusrypyt) vähenee. Tämä kuten kaikki botuliinitoksiinin mahdolliset haittavaikutukset häviävät noin 3kk kuluessa.

   

  Hoidon aikana on mahdollista antaa lisäinjektioita esimerkiksi masseter-lihaksiin, joihin injektointi antaa merkittävää lisäapua bruksismista (hampaiden narskuttelusta) kärsiville. Myös injektiot silmien ympärille puhtaasti esteettisinä injektioina ovat mahdollisia hoidon aikana.

   

  Turvallisuustiedotteet kansainvälisillä botuliinitoksiinisivuilla.

 

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto, Valvira, on myöntänyt minulle oikeuden harjoittaa neurologian erikoislääkärin ammattia.

Rekisteröintinumero: 90003813772.

VIDEOVASTAANOTTO