Päänsärky

Noin 90 % päänsäryistä aiheutuu migreenistä, tensiopäänsärystä tai sarjoittaisesta päänsärystä (Cluster headache). Oireen hankaluudesta huolimatta päänsärky on yleensä vaaratonta.

 

Jos kuitenkin kipu on luonteeltaan viikkojen kuluessa pahenevaa, kipu alkaa räjähdysmäisesti, kipu on alkanut trauman tai rasituksen jälkeen, kipu alkaa ensimmäistä kertaa yli 50-vuotiaana, kipu on aivan uudentyyppistä, kipu on elämän pahinta tai on tiedossa oleva vakava systeemisairaus tai esiintyy infektion oireita, ovat jatkotutkimukset usein tarpeen jopa päivystyksellisesti.

 

Jos kärsit päänsärystä, ota yhteyttä minuun niin selvitämme päänsärkysi luonteen, tarvittavien lisätutkimusten tarpeen ja aloitamme sopivimmat hoidot päänsärkysi luonne huomioiden. Suoritan myös botuliinitoksiinipistoksia kroonisen migreenin hoitona. Jatkotutkimuksena pään kuvantaminen ja laboratoriokokeet ovat tietyissä päänsärkytyypeissä tarpeen.

 

Migreenin osalta päänsäryistä puhuminen voi olla harhaan johtavaa, sillä varsinaiset haittaavimmat oireet voivat olla muuta kuin päänsärkyä. Näiden hoitaminen on tärkeää, eikä hoidon suhteen rajoituta vain kipuoireisiin.

✧✧

 

 

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto, Valvira, on myöntänyt minulle oikeuden harjoittaa neurologian erikoislääkärin ammattia.

Rekisteröintinumero: 90003813772.

VIDEOVASTAANOTTO